בביצים הטרופות בקדרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/08/16 13:23 כח בתמוז התשעו

שאלה

****** אבי 03/08, שאלה 431 ******

שלום כבוד הרב,

בקיצור ש""ע סימן תקנא - ערב תשעה באב וסעודה המפסקת, סעיף ח', נאמר:""האוכלים עדשים ואחר כך אוכלים ביצים שלוקות, טועים הם, ועליהם לבטל מנהגם, שהרי הם שני תבשילים. וגם הנוהגים לאכול ביצים קשות אחר ברכת המזון, עושים שלא כדין, וגם הרי הם גורמים לברכה שאינה צריכה. וגם בביצים הטרופות בקדרה, לא הותר בזה אלא במקום שדרכם בכך במשך כל השנה, אבל בלא זה אסור. ""

להלן שאלתי.

למה הכוונה ""וגם בביצים הטרופות בקדרה"". כלומר על איזה תרחיש מדובר, שאחרי ברכת המזון הוא אכל ביצים טרופות בקדרה? ואם כן, היכן נהוג לאכול דבר כזה? נשמע לי כמו קצפת אולי?

תודה,

אבי

תשובה

אני מבין שכוונתו לסעיף הקודם, שם הוא אומר, בהקשר לאיסור לאכול שני תבשילין בסעודה המפסקת, שאם אוכל תבשיל עדשים עם ביצים טרופות בקדרה, זה נחשב תבשיל אחד ומותר, ובתנאי שזה במקום שדרך לבשל כן גם בשאר השנה. אבל עושה את זה רק בשביל לאכול שני מאכלים אלו יחד, זה אסור.
כל טוב