להתמודד עם בעל חולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/16 11:53 כח בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב אני בת 39 ובעלי 42 אם 2 בנים לפני כ3 שנים בעלי חלה במחלה קשה מאז גילוי המחלה בעלי ניהיה עצבני מאוד לא קשוב וכול היים רק מתכצבן עליי ןעל הילדים אמנם אני מבינה אך הדבר גורם לצער לבנים שהם יחסית נערים אני חייבת לציין שאין ביננו יחסי אישות במשך כמעט 3 וחצי שנים הדבר משפיעמאוד מה גם שאנחנו יישנים בחדרים נפרדים נראה לי שאני צעירה מידי בשביל כול זה מאוד מעיק במיוחד שהוא ניהיה בלתי נסבל בבקשה אני צריכה את עזרתך בנושא ...אני הרמתי ידיים לא בא לי לסיים את חיי כך בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מתארת מצוקה קשה מאוד.
אבל אל תתיאשי, יש הרבה משפחות במצב כמו שלכם וכפונים לגורמים הנכונים, אפשר לקבל סיוע ותמיכה והמצב משתנה לטובה.
המשפחה כולה - את בעצמך, הבעל והילדים צריכים לווי רגשי.
תיגשי לעובדת הסוציאלית בבית החולים שמטפל בבעלך.
תיגשי גם לרופא המשפחה שלכם.
תיגשי גם ללשכת רווחה עירונית.
כל אחד מהגופים הללו יכול להפגיש אתכם עם עובדת סוציאלית שתבוא אליכם (או שאתם תבואו אליה) היא תקשיב לכל אחד, תכיר ותבין את הבעיות ותציע דרכי תמיכה וסיוע.

חוץ מהטיפול המשפחתי, תבקשי פגישות עם פסיכולוגית. תוכלי לשתף אותה במצוקה האישית שלך, היא מסוגלת לחזק את רוחך ולהדריך אותך לפעול בתגובות נכונות כלפי המצב.
אני מתפלל לרפואת בעלך בעזרת ד' והטבת המצב המשפחתי.