שמירת נגיעה בשירות לאומי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/08/16 23:58 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב, מותר לי לעשות שירות לאומי בקופת חולים בתפקיד של סייעת לאחות? התפקיד כולל טיפול ועשיית בדיקות לחולים כולל גברים.

תשובה

שלום לך

מותר לעשות בדיקות וכד לחולים.

בשירות לאומי כזה יש סכנות אחרות ועליך להיות מודעת להן:
איסור של קלות ראש עם גברים:
1. מהצוות המקביל לך.
2. מרופאים.
3. ממטופלים.
[לכן יש להקפיד]
א. ייחוד - על איסור מוחלט של 'ייחוד' ולהחמיר יותר ממה שההלכה דורשת לגבי רופאים ושאר אנשי המרפאה.
ב. 'קשר אישי' - לא להקשיב ולא לספר שום דבר אישי עם אף גבר, גם אם הוא שואל.
ג. 'קלות ראש' - לא להשתתף באירועים חברתיים ולא לשבת בזמן הפנוי בשיחות קלות בהם יש בנים. (איסור להרבות שיחה איתם).
ד. מגע עם גברים -
כל הצוות צריך לדעת שאת 'שומרת נגיעה ומקפידה שלא לגעת בגברים.
במגע עם מטופלים תעשי את עבודתך ותזהרי מהוספת מגע מיותר (זו גם עבירה).

בהצלחה
דוד לוי