סיירים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/16 15:41 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב אני חניך שבט מורשה בבני עקיבא בסניף שקצט חלש מבחינה רוחנית אבל אני לומד ברוך ה בישיבה תיכונית מצוינת שנחשבת מהטובות בארץ מחנה סיירים מתקרב ואני מניח שהרב מכיר את כל הבעיות שיש בו בנוגע לצניעות חילול שבת עישון וכולי רציתי לשאול בשני מישורים אחד הלכתית האם מותר לי לצאת למחנה ושני אני מאוד מאמין בערכים של להתחבר לכל עם ישראל להשפיע מבפנים ולא לברוח מהמציאות ואני ממש מתלבט כמה אני יכול להשפיע שם ואם זה שווה את מה שאני עלול לספוג ולראות שם מה הרב אומר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם נשאיר את המחנה לחלשים - לאן נגיע?
עליך לצאת מתוך מודעות לקשיים ונקיטת צעדים להתחזקות ולחוסן.
צריך להתכונן מראש בדרך שקולה ומדויקת:
לדבר עם מדריכים איכותיים שמבקשים לתקן ולחזק.
לדבר עם חברים כמוך, שאכפת להם.
מתוך השיחות הללו אתם צריכים להיות יחד במחנה בפעילות מחזקת:
כולכם באים לתפילה ואחד מכם נגש להיות בעל תפילה כדי שהתפילה תהיה רצינית ומכובדת.
לפני התפילה ואחרי התפילה בכל יום מקיימים שיעור המוני.
מקפידים לשבת יחד בארוחות ולזמן בקול.
בתוך המסלולים מקפידים לארגן 'מנחה גדולה' בצהרים שלא יהיה בסוף היום לחץ לסיים את המסלול והתפילה תהיה חטופה.
כל ערב אחרי ערבית מקיימים לימוד.
אם יש שבת צריך לחשוב איך מרוממים את אוירת השבת.

הדברים לי מתווים כיוון, אתה תפעל ברוח המגמה הזאת.
כך תהפוך את השהיה שלך במחנה לתקופה משמעותית עם זכרונות טובים.