אי חילול ה'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/16 15:32 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

האם מותר לזרוק לפח האשפה שבמטבח מכתבים שבהם מופיעים כינויים של הקב"ה?

למשל: ב"ה, בס"ד, אי"ה, הקב"ה. האם אין בזריקת כינוים אלה לפח - חילול ה'- חלילה??

שאלה נוספת: האם מותר לזרוק לפח שמות שבהם מופיע שמו של ה', כמו: נתניה, דניאל, אליהו, יהודה, יהונתן, נריה, אלי, צור, רועי וכד'?

שהרי בהרבה פעמים שמו של האדם ניתן בכוונה כדי ששם ה' יופיע בו. אז האם אין בזריקת שמו לפח חילול ה'??

אשמח לתשובתיכם היות ואני במצוקה גדולה בגלל בעיה זו.

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפתרון שהציע הרב ליאור שליט"א - להניח דברים כאלה, כולל עלוני פ"ש במתקן מיחזור.
כך מצד אחד לא מעמיסים באפן מיותר את מתקני הגניזה.
מצד שני דואגים שדפים כאלה לא יגיעו לפח האשפה ויבוזו.

http://www.yeshiva.org.il/ask/93117