ריבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/08/16 13:00 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב. הנני מתבקש לשלם את דמי הלימוד עבור האוניברסטה.

א. יש אפשרות לשלם באשראי ועבור שירות זה תגבה עמלה מסוימת, האם יש בעית ריבית?

ב. נאמר שמי שישלם עד תאריך מסוים יקבל הנחה של 2.5 אחוז, גם כאן, האם יש בעיית ריבית?

ג. אפשרות נוספת לשלם בשובר בבנק הדואר, ללא עמלה, גם באפשרות זו יש הנחה אך לא נאמר במפורש שזה עבור ההקדמה(יש תאריך לשובר כך שסביר שזו אותה סיבה להנחה), האם כאן יש בעיה?

תודה.

תשובה

שלום
א. אם זו עמלה על העסקה, זו לא רבית. אם זה תשלום קרדיט, אז זו ריבית לחברת אשראי, אבל לחברות אשראי יש היתר עסקה.
ב. אם אתה משלם את הסכום הנמוך בוודאי שאין בעיה של ריבית.
גם אם תשלם את הסכום הגבוה (כלומר אחרי אותו תאריך), אין בעיה. כיון שהתשלום הוא עבור הלימודים שמתמשכים כל השנה, ולא על מוצר שקיבלת עכשיו והתחייבת עליו את כל הסכום.
ג. כנ"ל.
כל טוב