שוקולד נסטלה

חדשות כיפה רבני כושרות 02/08/16 12:50 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

קיבלנו מארז שוקולד quality street של חברת nestle תוצרת בריטניה המארז נקרא travel exclusive והוא כולל טופי כרמל ושוקולד

האם יש בעיית כשרות???

תודה רבה

יהודית

תשובה

אין אנו ממליצים לאכול מוצר שאין עליו ציון כשרות מפורש. עם כל זה יש מקומות בעולם שלא מציינים את ההכשר על המוצר אלא שבתי דין באותם מקומות מפרסמים רשימת המוצרים הכשרים באותו מקום.
חיפשתי ומצאתי שיש בית דין באנגליה שכותב על המוצר הזה. איני יודע אם זה בדיוק אותו מוצר כי כמה סדרות במוצר זה. עיין שם
http://www.kosher.org.uk/koshersearch
כמובן שצריך תמיד לזכור שכמעט בכל גופי הכשרות בחו"ל רמת הכשרות מבוססת על קולות מופלגות שאף רבנות רגילה בארץ לא תעלה על דעתה לסמוך עליהם וגם הרבנות הראשית לא מתירה אותם.