באולינג בר"ח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/16 11:03 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב

מותר לי לקחת את חניכים שלי בר"ח אב לבאולינג?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פעולה שממלאת שמחה אסורה בתשעת הימים.
התכנסות יחד במקום שוקק חיים, למשחק משעשע, זה וודאי מוסיף שמחה ולכן אסור.
צריך להיות יצירתיים ולחשוב על משהו שמתאים לחניכים בחופש ולא פוגע באווירת תשעת הימים - כדי לכוון אתכם חשבתי והגעתי לכמה הצעות:

חידות
בסגנון טריוויה, או להכין חידונים יותר מושקעים (עם הצגות או מצגות) בנושאים שקשורים להיסטוריה של העם היהודי ולידיעת הארץ: אתרים, חי וצומח וכד'

סיור
של מורשת קרב או אתרים היסטוריים באזור שלכם.

עדות
להזמין מבוגר שיספר על חיים יהודיים בגלות, על דברים שעשה למען המולדת: התיישבות; בניה; חקלאות; ביטחון וכד'

עמדות וערכים
עם חניכים רציניים ובוגרים: פעילויות שונות על המתחים בחברה הישראלית - בסגנון של משחקי עמדה וכד'