התנגדות המשפחה לתאריך החתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/16 00:14 כז בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 25 ובן זוגי בן 27.אנחנו בזוגיות כבר 6 שנים ולאחרונה הוא הציע לי נישואים. כמובן שהסכמתי. במסגרת עבודתו עליו לטוס לחול למספר שנים ואני עתידה להצטרף אליו בסיום התואר בעוד שנה. ברצוננו להתחתן בסוף ספטמבר הקרוב,בעוד פחות מחודשיים, לפני שהוא טס. ההורים שלו תומכים אך הורי ומשפחתי מתנגדים בתוקף לרעיון שנתחתן לפני שהוא טס כי לא נתראה שנה ולדעתם זה מיותר וכמו כן, הם טוענים שחודשיים זו התראה קצרה מדי.אפשר להבין אותם ואת דאגתם אך שנינו רוצים מאוד להתחתן עכשיו. אני נקרעת בין הרצון שלי ושל בן זוגי לבין התנגדות משפחתי. מה עלי לעשת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך מה שאת משקפת אני סבור שיש אמת בעמדת ההורים שלך, לא בגלל הקושי בהכנות לחתונה אלא בגלל שמיד אחרי החתונה אתם נפרדים למשך שנה.
פרוד בין בני זוג צעירים למשך שנה זה ניסיון מאוד מאוד גדול וקשה.

אני הייתי חושש להעמיד זוגיות טריה במבחן כל כך קשה.
בני הזוג שחיים בפועל בנפרד למשך שנה מסכנים מאוד את הזוגיות שלהם. אני מפציר בך לא להגיע למצב כזה.

בהצלחה,