לימוד קטנוע לבנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/16 21:02 כו בתמוז התשעו

שאלה

ב"ה

שלום הרב.

התחלתי היום ללמוד נהיגה על קטנוע (ראיתי שזה מותר הלכתית גם לבנות), ובשיעור התברר לי כי חלק גדול ממנו המורה יושב מאחורי על הקטנוע, כך שיש שטח מגע גדול בין גופנו.

מצד אחד הדבר מקביל מבחינה מקצועית למציל או מורה נהיגה רגיל שגם איתו לפעמים יש מגע כשהוא מסיט את ההגה וכו', אך מצד שני המגע לא דומה בצורתו ובכמותו..

האם הדבר מותר בכל זאת?

כמובן, אשמח לשמוע מה באמת התשובה, למרות שיהיה לי חבל מאוד לוותר על הלימוד (למיטב ידיעתי אין כיום מורות בנות ללימוד קטנוע).

תודה וערב טוב,

ש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את צודקת.
אי אפשר שמורה זכר ילמד רכיבה בנסיבות הללו.
אבל יש מי שחשב על כך, בחיפוש של פחות מדקה מצאתי מורה אישה.
מצטט לך מהפרסום של בי"ס ´אופיר´*:
"הלימוד נעשה על ידי ש.מ. מורה לנהיגה וותיקה המלמדת נשים וגברים אך מן הסתם נשים דתיות (מכל דת שהיא) מגיעות ללמוד אצלה ומרגישות בנוח עם מורה אישה".
אני מאמין שבחיפוש של יותר מדקה תמצאי עוד אפשרויות.

*http://www.ofirdrive.co.il/