תשובה על אכילת לא כשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/16 20:29 כו בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב,

משפחתי ואני היינו בחול ושמענו שיש סימני כשרות בינלאומיים על מוצרים מסויימים. איננו מקפידים על חלב ישראל. לברה שמתלווה אלינו קראה שסימן u בתוך עיגול מסמל כשרות. קנינו כמה פעמים גלידות עם סימן של u ועכשיו התברר לי שזה בכלל היה סימן של חברת יוניליוור. לא היה על הגלידות סימן ישראלי. אכלו מגנום וקורנטו (טילון). האם אכלנו טרפות??? אם כן, כיצד לעשות תשובה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לקראת נסיעה לחו"ל יש כל כך הרבה הכנות - איך יתכן שאין הכנה לנושא כשרות בחו"ל?
ואם לא היתה הכנה - איך יתכן שמחליטים לאכול על פי שמועה ועל פי חברה?
לא התכוננתם - אל תאכלו.
בתוך כל ההכנות לנסיעה חייבים גם להתכונן בנושא אוכל כשר.
זה כל כך פשוט שבכלל אין צורך להתאמץ: די לכתוב בחיפוש "סימני כשרות" וכל המידע מיד בידך, כולל תמונות מדויקות.
באשר למה שאכלתם - בהחלט יכול להיות שאכלתם טרפות. מה אין בגלידות תעשייתיות - הכל יכול להיות שם: החל ממוצרים שקשורים לאלכוהול שנעשה מיין נכרים וכלה במוצרים מן החי כולל שומנים או ביצים ממקורות שונים...

התשובה שצריך לעשות איננה רק על האכילה של מוצרים ללא הכשר,
אלא על כך שלא היתה הכנה נאותה,
וגם על כך שאכלתם ללא בדיקה אחראית ורצינית של כשרות האוכל.
התשובה כוללת:
הכרה בחטא
חרטה
וקבלה לעתיד
עיינו בהלכות תשובה לרמב"ם