לעילוי נשמת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/08/16 20:19 כו בתמוז התשעו

שאלה

דודה שלי נפטרה השבוע ז"ל מאד אהבתי אותה היא הדבר שהיה הכי יקר לי בעולם לא היה לה אף אחד חוץ ממני ומאחותי מה אני יכול לעשות לעילוי נשמתה? הבנתי שיש קדיש אני מנסה ללכת לבית כנסת למרות שאני לא מקפיד כל כך בכל מקרה גם נשלם למישהוא הבנתי שיקרא כל הזמן עלייה קדיש מה עוד אני יכול לעשות לעילוי נשמתה? אני רוצה לעשות כל דבר אפשרי לעילו נשמתה ואני גם רוצה על הדרך לעשות לעלוי נשמתם של אמי ז"ל סבי וסבתי ז"ל וסבא רבא אני אוהב את כולם מאד מאד מה לעשות כבוד הרב? דמעתי שאפשר לחלק תהילים סידורים לעזור בבית כנסת בהוצאהה כספית אשמח לעוד רעיונות תודה

תשובה

שלום
תנחומיי לכם. מן השמים תנוחמו.
לתת צדקה לעילוי נשמת נפטר זה דבר חשוב ומועיל ביותר. צריך למצוא ארגון או אדם שעוסקים בצדקה לנזקקים ולתרום להם. כמובן, חשוב לוודא שמדובר בארגון או אנשים אמינים (על פי המלצות) בכדי לדעת שהכסף אכן הולך לצדקה.
כמו כן, תמיכה בלומדי תורה ובלימוד תורה זו צורה מעולה לעשייה לעילוי נשמת מישהו.
אתם עצמכם יכולים גם לייסד שיעור תורה קבוע לעילוי נשמתם או להוביל פעולה קבועה של חסד.
בהצלחה