פתרון חלומות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/16 17:53 כו בתמוז התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אחי הגדול חזר בתשובה לפני כ-6 שנים, ואני אחריו התחלתי להתחזק לפני כשנה, ולאחרונה לשנינו יש חלומות שמאוד מתמיהים אותנו. אתמול חלמתי אחד שמעורר בי הרבה חרדה.

חלמתי שאני והרבה חברים שלי מבית הספר היינו בבית של סבתי מצד אבא, וביניהם הייתה ילדה שאני מחבב. אני זוכר שבחלום היא ביקשה ממני להישאר ולשמור איתה שבת ואני עניתי לה: "את חושבת שאני לא רוצה?!". לאחר מכן אני זוכר שראיתי את סבתי יושבת על שולחן ליד השירותים, מחוברת למכונת הנשמה...

כבוד הרב, אני מממש חרד מהחלום הזה! התעוררתי מיד עם הרגשה של "איך לא התייחסתי לסבתא שלי כשהיא במצב כזה?" ובכלל אני לא יודע אם להסיק משהו מכל החלומות האלה שבאים עליי...

אשמח לסיוע,

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ביהדות העקר אינו החלום אלא הפתרון. תפרש את החלום בסיפור טוב: שסבתא שלך נושמת חזק כמו מכונה, לכן היא תאריך ימים ושנים בעז"ה.

מכל מקום כדי לנקות את הדאגה לגמרי, תאמר את הנוסח שבסידור, בזמן ברכת כהנים.

עיין
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=332655

בשורות טובות טובות ישועות ונחמות!