שירי רוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/16 15:04 כו בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני תקופה קצרה שאלתי אותך שאלה בנוגע לשמירת הלכה אצל OCD.

שמי דניאל אני בן 18 אני ילד מסורתי שהתחזק בערך מגיל 13 ולפני שנה הכל נהרס.

היהדות שאני חי היא לא היהדות האמיתית...

אני כבר מיואש ואני לא יודע מה לעשות אני מטופל אצל פסיכולוג וגם בקשר עם הרב שכונה שלי.

כל הזמן אני נאבק בנושא מסויים שקשור לדת שהוא מטריד אותי מעציב אותי ובסופו של דבר מכניס אותי לעצבות.

עכשיו מה שמפריע לי הוא שקראתי שיש בעייתיות עם שמיעת שירי רוק...

שהם גורמים לך לברוח מהמציאות.

אני אוהב לשמוע שירים כאלה ותמיד אהבתי..עוד לפני הOCD הם גורמים לי באמת לקחת אתנחתא מכל מה שאני עובר במהלך היום ועכשיו גם את הנחמה הזאת אין וקשה לי עם זה מאוד...באמת התוכן של השירים מדבר בעיקר על משברים ועל סבל ועל המאבק במשברים כשאני שומע את השירים אני מקשר את הכעס של המלחין על הOCD שלי וככה אני באמת מרגיש שאני עצבני על הOCD וככה נלחם בו.אבל אני מרגיש הזדהות עם זה וזה באמת נותן לי התרגשות בנפש...

אני באמת סובל ונמאס לי אני רוצה לקיים את היהדות בכיף בינתיים הכל סבל ולא כיף לי זאת כמו מזוודה כבדה שאני סוחב במשך כל יום...

אני רוצה להיות חופשי ולא לעשות את הדברים מתוך אובססיה ופחד אני באמת מבקש שתעזור לי כבוד הרב קשה לי עם זה יותר מדיי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מכיר שום איסור לשמוע מוזיקת רוק.
מוזיקה שאסור לשמוע על פי ההלכה היא מוזיקה של עבודה זרה (למשל מוזיקה כנסייתית או שירי פולחן הודיים וכדומה) או מוזיקה שיש בתוכן המילולי שלה דברי כפירה או גירוי היצר. מוזיקה שלא נכנסת בקטגוריה הזאת מותר לשמוע מצד עיקר הדין, גם אם היא לועזית או חילונית.

מתוך תשובה של הרב ארז משה דורון
https://www.kipa.co.il/ask/show/278533-שירים-לועזיים