איך להפוך לרבנית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/08/16 09:55 כו בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד כבוד הרב,

אני בת 21 דתיה מבית , ויש לי אמונה חזקה מאוד בה' יתברך , לא בגלל שנולדתי למשפחה דתיה,אלא כי ראיתי ניסים שקורים שמאמינים בו , ראיתי כמה טובה התורה בלבד ולא שום דרך אחרת , לא משנה לאן בן אדם יחפש ויחקור הדרך שלנו היהודים , דרך התורה היא הטובה מכולם.

על כן רציתי לגרום לכמה שיותר אנשים לחזור בתשובה,להתחזק...

הדבר שאני הכי חפצה בו זה להיות רבנית , הבנתי שבת לא יכולה לגשת למבחנים , אז מה כבודו מציע לי ,

איך אני יכולה להיות רבנית? איך מתחילים ,איזה דברים לעשות?

תודה רבה מראש על תשובתך,

ואשרייך שיהיו עוד רבים שיבחרו בדרכיך כבודו.

תשובה

שלום

היעד לא צריך להיות שם תואר כזה או אחר, אלא כלפי פנים לבסס אישיות של יראת שמים תמימה ועמוקה, עם היבט שכלי של לימודי האמונה לאורך שנים.

כאשה אינך מצווה בתלמוד תורה אלא בלימוד ההלכות הנוגעות לחייך, ובזה יש להתמקד כמו גם בלימוד האמונה בצורה מסודרת כך שתתיישב היטב על דעתך.

חלק מעבודת ד' הוא הנישואין, ובחירת בחור שחוץ ממידות טובות ויראת שמים, יהיה גם תלמיד חכם שעוסק בתורה כראוי, וממילא גם עולמך הרוחני יגדל עימו.

חיזקי ואימצי