כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/16 17:25 כה בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו בבית אוכלים רק שחיטת חבורה וכשאנחנו מתארחים ומוציאים לנו בשרי האם אנחנו יכולים לאכול? או עדיף להמנע? כמובן בכשרות חלק...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בקהילה שלי לא נוהגים שחיטה חבורה.
אבל בדקתי עבורך ומצאתי הערה: מרן שר התורה רבי חיים קנייבסקי שליט"א: "אם אין שחיטת חבורה (שחיטה פרטית) אין לאכול כלל עופות, משום בעיות כשרות, ואפילו אם בגלל זה ימנע משמחת שבת ועונג יום טוב, כשלא יהיו לו עופות".
עיין בקישור
http://www.tivonews.co.il/Articles/Columns/TalGilboa/20151231-Kanyevski.aspx