התמודדות דתית עם מחלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/16 16:28 כה בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב, יש רשימה זמינה של איברים המקבילים למצוות עשה ורשימה של גידים כנגד מצוות לא תעשה?

כי יש לי בעיה רפואית שאני לא מצליחה להתרפא ממנה ואין לי מושג מה לעשות.

יש לך המלצה מה לעשות כדי להתרפא מבעיה רפואית? פדיון נפש? תפילה במניין? להתחזק בצניעות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לי רשימה זמינה של התאמת כל מצווה לאבר שנוגע אליה.
כל מעשה שיוסיף טוב לך או לעולם יוסיף לך ברכה:
תפילה, אמירת תהלים, מעשים טובים, תשובה.
מביא לך מדברי הרב אליהו:

כ``ג חשוון ה`תשע``ד
חז"ל אומרים, כל מי שיש לו חולה בתוך ביתו, ילך קודם לחכם שבעיר שיבקש עליו רחמים, קודם שילך לרופא, וז"ל (ילקוט שמעוני משלי רמז תתקנד): "חמת מלך מלאכי מות. דרש רבי פנחס בר חמא מי שיש לו צער או חולה בתוך ביתו ילך אצל חכם ויבקש עליו רחמים, שנאמר חמת מלך מלאכי מות ואיש חכם יכפרנה", עכ"ל. ופסק הרמ"א להלכה בשם הנימוקי יוסף, וז"ל (יו"ד סי´ של"ה סעי´ י´): "י"א שמי שיש לו חולה בביתו, ילך אצל חכם שבעיר שיבקש עליו רחמים (נ"י פרק י"נ), וכן נהגו לברך חולים בבהכ"נ, לקרא להם שם חדש, כי שנוי השם קורע גזר דינו".

שינוי שם נהוג במחלה קשה.
עייני בקישור
http://www.chabad.co.il/?template=article