בגדים בצבע אדום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/16 14:42 כה בתמוז התשעו

שאלה

הבנתי שלא כדאי ללבוש בגדים בצבע אדום-שזה עושה דינים-מה משמעות דינים-מה זה עושה?

מדובר בבגדים יפים-האם יכולה למסור לחברה שלי כדי שהיא תלבש לאירועים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מכיר סיבה של 'דינים'.
אני מכיר סיבה של צניעות ושל דרכי הגויים.
כך מסכם הרב אליעזר מלמד:
לדעת רוב הפוסקים גם כיום יש איסור ללבוש בגדים אדומים. והאיסור הוא בתנאי שכל הבגד או רובו הבולט בצבע אדום, אבל בגד שרק מיעוטו צבוע באדום, מותר לדעת כל הפוסקים ללובשו, וכן בגד שצבעו לא ממש אדום, כגון ורוד או בורדו, מותר ללובשו.
עייני היטב בקישור להלן
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=337374

הרב מלמד חותם את דבריו:
ויש פוסקים שמקילים בזמננו, ללבוש אפילו בגד אדום לגמרי, והרוצה להקל יש לה על מה לסמוך, ולכתחילה ראוי לנהוג כדעת רוב הפוסקים ולהחמיר.
לכן את יכולה למסור לחברה שרוצה להקל.