בישול דבר חריף בכלי בן יומו

חדשות כיפה רבני כושרות 30/07/16 22:52 כד בתמוז התשעו

שאלה

שלומכון יסגי,

מהיכן למדים דדעת השו"ע בבישל דבר חריף בכלי בן יומו (כגון בסיר בשרי) יש לדבר חריף דין הכלי (דהיינו בשרי)?

בסימן צ"ו א' מדבר המחבר על דוחקא דסכינא.

ברוכים תהיו

תשובה

איני מבין מה השאלה וגם מה החידוש שאתה מציע, כי כך הוא הדין גם אם המאכל אינו חריף. במובא בשו"ע יור"ד
סימן צג סעיף א:
"קדירה שבשל בה בשר, לא יבשל בה חלב. ואם בישל בה בתוך מעת לעת, אסור בנותן טעם. (וצריך לשער נגד כל הקדירה). אבל אם שהה מעת לעת קודם שבישל בה, הוה ליה נותן טעם לפגם, ומותר התבשיל אבל הקדירה אסור לבשל בה לא בשר ולא חלב."