סגולה לדלקת עיניים ופרנסה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/07/16 21:58 כד בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד הרב שליט"א

יש לי דלקת עיניים שהתחילה לי, ושמעתי שטוב לאכול דגים לזה... זה לא עבודה זרה?

אני רוצה לשאול לגבי פרנסה בנוסף, האם יש סגולה לזה?

תודה אלי

תשובה

שלום

א. יש גמרא במעילה באיזור דף כ על כך, וגם בנדרים כמדומני. נון סמך עין, נונא רפואה לעין. אך במקום אחר שם מופיע שזה מזיק. הר"ן תרץ שזה בתחילת המחלה וזה בסופה, וי"א זה בתחילת ארוחה וזה בסופה. לכן יש עניין לאכול דג בתחילת המחלה, ובתחילת הארוחה. אך כתוב בגאונים שרבנן לאו אסוותא אינון, ולכן יש לברר אם בימינו רפואה זו מזיקה אולי. אצל רופא.

ב. בגמרא מופיע שיש להשקיע באשה כסגולה לפרנסה (גם בפשט יש קשר כמובן בין חיבה להצלחה), וכן שלא לדרוך על פרורי לחם, ולשפוך הרבה מים על היד בנטילת ידיים.

וראש לכל בשני אלו- תפילה מעומקא דליבא לד', והשתדלות ראויה.

בהצלחה