אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/16 00:30 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה,

אם אני קוראת פרק שירה או דבר אחר ולא כל כך מאמינה שזה יתגשם או עובד, סתם ככה מחוסר ביטחון, האם זה משפיע וגורם לתפילות לא להתגשם ולא לעבוד? או שלא והתפילה לא מושפעת ממחשבות?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בספר שמואל א' פרק טו מסופר על תשובה של שמואל לשאול, אחרי שהוא הקריב קרבן אבל לא ציית לשמואל:
"וַיֹּאמֶר שְׁמוּאֵל, הַחֵפֶץ ד' בְּעֹלוֹת וּזְבָחִים, כִּשְׁמֹעַ, בְּקוֹל ד': הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב, לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶב אֵילִים. כִּי חַטַּאת-קֶסֶם מֶרִי, וְאָוֶן וּתְרָפִים הַפְצַר"...

שמואל מסביר לשאול שהפניה שלנו אל ד' (אפילו בקרבן) היא לא קסם או כישוף בבחינת: אני אקריב קרבן, אעשה סגולה... ו-ד' חייב לעשות את רצוני. מחשבות כאלה הם מחשבות פסולות ואסורות.

יהודי זוכר שד' הוא ריבון עולם. התפילה והסגולה, העליה לקברי צדיקים או תפילה במקומות קדושים - כל אלו לא מכריחים את ד' למלא את הבקשה שלנו.
הסגולות והתפילות הצדיקים והקדושים נועדו לרומם אותנו להיות טובים יותר ומאמינים יותר בד' - ממילא יתרבו זכויותינו ומכך אפשר ויתמלאו בקשותנו.
כשאת קוראת פרק שירה תצטרפי לברכות, לשבח ולהודיה שעולים מתוך הפרק, תחזקי את יראתך ואהבתך ואת ביטחונך בד'. תראי שהקריאה מקרבת אותך אל ד' - זו הברכה הכי גדולה שיש לסגולות הללו.