רמת כשרות שניצל רמי לוי

חדשות כיפה רבני כושרות 27/07/16 21:36 כא בתמוז התשעו

שאלה

קניתי בטעות שניצל מוכן של מותג רמי לוי, המיוצר על ידי טופ-שף מקיבוץ איילון בהכשר מהדרין של הרב בן אליהו רב מועצה אזורית מטה אשר. השאלה שלי האם זו כשרות ברמה הממולצת על ידכם? אני אוכל רק מרשימת הממולצים שלכם.

תשובה

הרבנות של מטה אשר היא רצינית, טובה ומסודרת, אבל אין לה הכשר על משחיטה זו או אחרת. לכן אנו לא יכולים לדעת מאיזו משחיטה לקחו את העוף כדי לעשות את השניצל. תנסו להתקשר עם המשגיח של המפעל, אולי הוא ידע. מדוע אני אומר "אולי" הוא ידע? כי יכול להיות שמביאים ממשחיטות רבות, או שהמפעל מחליף מפעם לפעם את המשחיטות שהוא לוקח מהן לפי שיקולים שונים. כל זה כמונן ע"פ מה שהרבנות מטה אשר מאשר לשימוש.