כובע וכיפה שמכסה את רוב הראש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/07/16 04:20 ט בתמוז התשעו

שאלה

****** אבי 15/07, שאלה 421 ******

שלום כבוד הרב,

כתוב בהלכה: מדת חסידות להקפיד ללכת בכיפה גדולה המכסה את כל הראש, או רובו. ומכל מקום מותר מן הדין ללכת בכיפה קטנה שעל הראש, אף שאינה מכסה את רוב הראש, ובלבד שתהיה נראית היטב מכל צידי הראש הן מלפנים והן מאחור. אולם בשעת קריאת שמע ותפלה וברכת המזון, ראוי להקפיד [היכא דאפשר] לחבוש כובע, או לכל הפחות כיפה המכסה את רוב הראש.

להלן שאלתי.

האם הצורך בכובע או כיפה גדולה שמכסה את רוב הראש בתפילה הוא רק כאשר אין טלית על הראש, כגון בערבית, או שהוא בנוסף לטלית, כגון בשחרית שהטלית על הראש אז יהיה תחתה גם כוכע או כיפה שמכסה את רוב הראש (כלומר שלא מספיק כיפה שלא מכסה את רוב הראש למרות הטלית שעל הראש).

תודה,

אבי

תשובה

שלום
הלבוש במכובד בשעת התפילה הוא בהתאם למה שמכובד בחברה שבה האדם חי. לכן, בחברה שבה חבישת כובע היא לבוש מכובד ומקובל, זו דרך הכבוד, אזי יש עניין בחבישתו. אולם בחברה שבה לא הולכים עם כובע כלל, אין בזה לכאורה עניין.
כוונת הדברים שהובאו היא לכאורה כאשר אין טלית על הראש.
כל טוב