שעות בין בשר לחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/16 11:25 ו בתמוז התשעו

שאלה

לאחרונה גיליתי כי אבי מדעתו החליט לשנות את מספר השעות בין בשר לחלב, משיחה עם סבתי התברר לי כי בבית סבי (כך הייתה המסורת) שמרו בין עוף לחלב 4 שעות, ובין בשר לחלב 6 שעות (מנהג שרווח אצל התימנים). אבי שינה הכל ל6.

אני התחתנתי עם תימניה ועם הזמן נכחתי לדעת על לא מעט הלכות שאבי נקט אחרת ממסורת תימן. (הוא פשוט עשה סוג של מחיקה על מסורת תימן ועבר לרב עובדיה לדוג' דיבור אחרי נטילה, יש בישול אחר בישול בלח וכו')

האם אני יכול לחזור אל המקור (השאלה בעיקר על בשר חלב, אך גם על השאר)?

תשובה

ב"ה

שלום וברכה.

"שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך"

בארץ ישראל אנו משתדלים להשוות את המנהגים כך שכולם ימתינו 6 שעות .

דע לך כי,
חובת ההמתנה בין בשר לחלב היא כשיעור שבין סעודת הבוקר עד הערב היינו שש שעות.וכן פסק מרן בשו"ע(או"ח סימן פט סעיף א).ואף שהרמ"א שם הביא דעת המקלים כתב,ןז"ל:"ויש מדקדקים להמתין שש שעות אחר אכילת בשר לגבינה,וכן נכון לעשות.והוסיף שם הט"ז(ס"ק ב בשם ש"ד)שראוי לגעור ולמחות בבני תורה שלא יקלו פחות משש שעות.

וכל הםפרדים וכמעט כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. אלא שיש עוד שני מנהגים:

יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם).

אולם יש להשתדל להשוות המנהגים כפסק בשו"ע וכפי מנהגם של רוב עם ישראל.

ואבא שלך עשה לך את העבודה בכך שהוא שומר 6 שעות כפי פסק השו"ע וכל אשר נותר לך הוא לשמוע וללכת בדרכי אביך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.