יכולה להתחתן?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/16 05:25 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב, יש לי 2 שאלות האחת היא כזאת : גיליתי לא מזמן שאמא שלי (יהודיה) נישאה לאבי בנשואין אזרחיים ושהוא גוי.. האם אני נחשבת יהודיה כשרה?

השאלה השניה : אני נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי 5 שנים והוא מגיע ממשפחת כהן, אנחנו רוצים להנשא ולהקים משפחה בקרוב, האם עצם זה שנולדתי לנישואין אזרחיים ולאבא גוי יפריעו לנו להנשא?

תשובה

שלום.

ראשית מזל טוב!

יהי רצון שכל ההכנות לחתונה יהיו בשמחה אמן.

כדי לך לפנות עוד היום לבית הדין לבירור יהדות 02-6203784 להציג בפניהם את כל המסמכים שברשותיך [ולאחר שהם יבדקו] הם ימציאו לך אישור שאתו תציגי אותו בעת בואך לרשום לנישואין ברבנות המקומית.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.