שאלה לרב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/07/16 16:57 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב נדרתי שאם אני יוציא זרע לבטלה יהרס לי המחשב ועברתי על זה המחשב שלי באמת יהרס? ומה צריך לעשות בשביל לכפר? האם הנדר בכלל נחשב נדר כי זה נדר על אסור

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אל תנדור נדרים!
תשמר ותתרחק מנדים מפני שזה מה שקורה למי שנודר - הוא חוטא פעמיים: פעם אחת במעשה שהוא עושה ובפעם שניה שהוא גם מפר נדר.
באשר לנדר שלך - אתה צריך לעשות התרת נדרים. רק כך תפטור עצמך מהחטא של הנדר.
לשם כך עליך לפנות אל רב שיכנס יחד אתו עוד שני אנשים והם יעשו לך את התרת הנדר.
את יכול לספר לרב מראש על מה הנדר והוא לא צריך לספר לשני האנשים הנוספים מה היה הנדר.
אם אתה נוהג לעשות התרת נדרים בכל שנה (בערב ראש השנה או בערב יום כיפור) אז הנדר שלך כנראה לא התקבל. בכל זאת עדיף שתפנה אל הרב ותאמר לו הכל.

עיין עוד בקישור
http://ph.yhb.org.il/15-05-11/