עצה לחברה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/07/16 15:51 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום,

חברה ביקשה להתייעץ איתי אם לעבוד בעבודה טובה מאוד שהציעו לה או לעשות שירות לאומי. היא כבר התחילה לפני שנה בניסיונות במקומות ש"ל שונים ועזבה מהר, אני לא יודעת מה להגיד לה כי לדעתי שירות יותר חשוב ואני חושבת שהיא רק רוצה לשמוע אישור ללכת לעבוד...

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שרות לאומי יותר טוב, יותר אמתי, יותר מוסרי, יותר הוגן ויותר נכון עבורה.
כל נער ונערה בגיל גומלים טובה עם המדינה ועם הקהילה שהעניקה להם טובה וברכה עד גיל 18.
איך יתכן שהחברה שלך תחמוק מהחובה שכל האחרים מקבלים עליהם.

בעוד שנה - שנתיים, חברתך תרגיש כפוית טובה, תכעס על עצמה ותאבד מהכבוד העצמי שלה על ההשתמטות משרות לאומי.
כאשר היא תהיה אדם בוגר היא תרגיש לא נוח עם עצמה, ומבוכה גדולה לספר לאחרים שהיא לא עשתה שרות לאומי.
תאמרי לה את כל הדברים הללו וכל מה שאת חושבת על השתמטות משרות לאומי ותסבירי לה שאת אומרת זאת לטובתה(!!!) מפני שהיא זאת שתשלם בסופו של דבר מחיר על המעשה הנחפז הזה.