בשר וחלב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 12:38 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום רב,

בביתנו תנור דו- תאי, כאשר תא אחד מיועד לבשרי והשני לחלבי.

לאחר שהוצאנו מאכל בשרי (שניצלים) מהתנור הבשרי, הכנסנו מאכל פרווה(בתבנית חד פעמית )והנחנו על-גבי התבנית החלבית שאותה במקביל הכנסנו בטעות (לא נעשה שימוש בתבנית החלבית לפחות ב-24 השעות האחרונות והיא היתה נקיה לגמרי ).

. מה דין התבנית?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. רוב התנורים שלנו נחשבים להיות תנורים גדולים המאכל אפשר לאכול אותו כפרווה אבל לא עם חלב ממש. גם לגבי התבנית לרוב הפוסקים אין צורך להכשיר כיוון שאנו פוסקים שריח לא נחשב להיות ממשות. וכן היה רק ריח ולא זיעה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ