עונש סקילה באבנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 02:43 כז בסיון התשעו

שאלה

קשה לי להבין איך אלוהים דרך משה רבנו קבע כי עונש מסויים יהיה סקילה באבנים, זה עונש כל כך אכזרי, למה לא להסתפק בהרשעה פלילית ועונש מאסר בפעול? האם זה לא ענישה מספיק?

אני מתקשה להאמין שכאשר יום מן הימים תהיה לפי דךר התורה, אנחנו נעניש אנשים על ידי סרילה באבנים ,מי יסכים לעשות דבר כזה??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע אם היה ב"ד שהרג פעם בשביעים שנה נחשב להיות ב"ד קטלני. על כן לא היו מקרי מוות והריגה בישראל כמעט. ובייחוד לא סקילה, והעונשים באים ללמד את חומרת המעשה. כמו כן אתה מסתכל בעיניים של ימינו אבל יש להסתכל על המציאות בעינים שהיו נוהגים בעבר ואז כאשר הע"ז וג"ע היו ברמה מאד גבוהה השתמשו באמצעים כאלו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ