אורח המגיע ללא הודעה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/07/16 15:02 כה בסיון התשעו

שאלה

אני אדם מאמין ורוצה לקיים את רצון השם

יש לי משרד בבית שבו אני מקבל לקוחות בתיאום מראש

לקוחה אחת אישה מבוגרת בת 84 שתזכה לבריאות תמידית מגיעה אלי קבוע הביתה ללא הודעה מוקדמת בכל שעה ואפילו יום אחד הגיע ביום שישי בזמן שעושים הכנות לשבת

יש לנו גם 2 ילדות קטנות שהשם ישמור אותם לחיים טובים וארוכים והדבר מפריע מאוד

האם זה בסדר שכשאראה שהיא בדלת לא אפתח את הדלת ? או שניתן לומר לה ללכת ? למרות שהיא מתעקשת להישאר ואני צריך להתעקש על כך שזה לא זמן טוב לפגישה ואי אפשר להגיע ללא הודעה מוקדמת לאדם לביתו

אודה על עצה כיצד לפעול בדרך הנכונה ביותר

תשובה

שלום

הלכתית מותר לך שלא לפתוח את הדלת. מידת חסידות לפתוח ולטפל בה, ובלבד שהדבר אינו בא על חשבון חינוך הילדים.

כל טוב