ספר תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/16 11:19 כה בסיון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

קניתי לאחרונה ספר תורה קטן אשכנזי כתוב על קלף ואני קורא בו בכל יום למרות שאמורים לקרוא רק בימים ב' ה' ושבת.

אינני יודע אם זה אסור או מותר לקרוא בו בכל יום.

יש לי רק את הספר, יד מכסף וכיסוי קטיפה קטן והוריי לא מרשים לי להשקיע יותר בספר התורה וגם קניית ספר התורה הייתה לאחר ויכוחים רבים למרות שאימי מסורתית ואבי כופר גמור במצוות ותורה.

שאלתי היא - האם ניתן גם לאלתר משהו לשים את הספר תורה עליו במקום הבימה של בית הכנסת?

ועוד שאלה - היכן לשים אותו? יש לי רק שידה קטנה שספר התורה גדול מדי בשבילה וארון מלא צעצועים של אחי וזה לא מתאים לשים את זה שם אז בינתיים אני שמתי גומייה שהקלף לא יזוז, כיסיתי את הספר תורה בכיסוי מקטיפה והנחתי אותו בקופסה שלו.

מחכה לתשובתך.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שספר התורה שקנית הוא לא מקלף אמתי.
ספר תורה מקלף עולה לפחות 85 אלף שקל*.
ספר התורה שלך מודפס כנראה על נייר דמוי קלף.
אתה יכול לקרוא וללמוד ממנו בכל יום.
תניח את ספר התורה בקופסה שלו, תשים את הקופסה במקום בטוח שלא תיפול.

אם טעיתי, אולי אתם משפחה מאוד אמידה וקנו לנער ספר תורה אמיתי - תחזור אלי בתגובה לשאלה הזאת.

מכל מקום, אתה ראוי לברכה גדולה והוקרה רבה על אהבת התורה שיש בך!
אני מברך אותך: עלה מעלה מעלה בלימוד תורה וקיום מצוותיה.

* על מחיר ספר תורה עיין בקישור
http://www.soferstam.co.il/content.aspx?PageId=109