חיישני תאורה בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/06/16 09:24 כד בסיון התשעו

שאלה

אנחנו בחו״ל, גרים במלון בקומה 3, החדר מדרגות נדלק באמצעות חיישני תאורה. ראיתי תשובה בנושא באתר שצריך לזחול... אבל זה לא ישים אצלי, אני עם 4 ילדים ואחד תינוק.... האם אסור לנו לצאת מהדירה או שאפשר לרדת בשינוי פשוט אחר, כגון לרדת בהליכה כשהפנים לכיוון למעלה (ללכת אחורה)? תודה רבה, אודה מאוד לתשובה לפני שבת

תשובה

שלום

לכתחילה יש לבדוק זאת לפני שקובעים מלון.
עתה שאתם כבר שם, יש להניח שהנורות הן לד וכד' ולא להט, והחיישנים רחוקים ממך ואין בהליכה פעולה של ממש וגם אין כוונה להדליק, ולכן יש להקל בשעת הדחק לעבור בחדר המדריגות. זאת בהנחה שגם בלי התאורה יש מעט אור של תאורת החרום וכד'.

כל טוב