מה הענוש לעם ישראל על כך שחלק ממנו לא הולך לפי דין תורה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/06/16 01:10 כד בסיון התשעו

שאלה

שלום רב,

מה הענוש על עם ישראל שלא הולך לפי התורה?

1 - יש חלק מהישראים שאכן שומרים תורה ומצוות.

2 - על חוקי התורה כולל עונש מוות ומחללי שבת לא נאכף.

3 - חוקי התורה כמו ניאוף וחילול שבת לא נאכפים ואנשים יכולים לחלל שבת( אך יש כאלו ששומרים שבת)

4 -האם אלוהים סולח לנוכי יש חלק' שכן שומרים שבת?

5 - האם ככה עם ישארל צריך להראות? האם אלוהים מקבל אותנו כל עוד יש חלק שהם כן שומרים שבת.

6 - איך לדעתך אלוהים ראוה אז של שהיהודים שומרי התורה לא מענישים(כי הם לא יכולים) את אלו שלא שומרי תורה?

7 - האם מצופה מהיודים שומרי התורה לאכוף את חוקי התורה או שמותר לתת לכל ישראלי לחיות איך שהוא רוצה כל עוד החוק בישראל מתיר חופש דת וכל אדם יכול לבחור במה להאמין.

תשובה

שלום
אכן זה דבר כואב מאוד ומזיק מאוד שעדיין לא כל עם ישראל מאמין בבורא עולם ובתורתו, ולא רואים את עצמם מחוייבים לקיים את כל המצוות.
ודאי שלא כך צריך עם ישראל להראות, ובע"ה ודאי שכל עם ישראל יזכה לשוב בתשובה שלמה.
החשבון האלוקי הוא כמובן מורכב - יש גם את החיסרון הגדול של אי שמירת התורה, אם כי זה כמובן על כל אחד לפי עניינו - יש מי שעובר באונס, יש בשוגג ויש במזיד, יש הרבה שמקיימים חלק ועוברים על חלק, וכיוצא בזה. מצד שני, אהבת הבורא לעם ישראל לא נעלמת לעולם, וגם כשחוטאים לפניו לא זז מלחבבם.
כיום, אין לנו יכולת עדיין שעם ישראל יונהג על פי התורה.
לעתיד לבוא, ודאי שהמדינה תתנהל על פי התורה, ויהיו גם עונשים, כמו שיש בכל מערכת של חוק ומשפט. אם כי, צריך לדעת, שחז,ל מציינים שקשה מאוד להגיע למצב שלמשל מענישים מישהו בעונש מוות על חילול שבת, ובית דין שהייתה מוציאה להורג פעם בשבעים שנה, נחשבה לדבר חריג, ונקראה קטלנית (לעומת כמה הוצאות להורג יש במדינות שזה קיים).
והעיקר להרבות בלימוד זכות על עם ישראל ולזכות אותם כמה שיותר, כי אלו הדברים האהובים על בורא עולם.
כל טוב