מדברים אל ד' בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/16 17:14 כג בסיון התשעו

שאלה

שלום. אני מבקשת לדעת למה בתפילה אנחנו מדברים כאילו אנחנו ד'?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בתפילה אנחנו לא מדברים כאילו אנחנו ד' אלא כאילו ד' נמצא כאן אתנו:
הרבה פעמים חוזר בתפילה הביטוי "אתה" או "אתה ד'".
ד' תמיד נוכח בכל מקום, ולא נעדר משום מקום. בתפילה אנחנו מבטאים את הדבר בדרך אישית ורגשית.
כל הרעיון של התפילה הוא לדעת ולפעול מתוך קרבה אל ד', לדעת שד' קרוב מאוד לכל אדם.
בתפילה אנחנו מדברים אל ד' כמי שנמצא כאן אתנו, ממש סמוך אלינו, וזה באמת נכון. זו המטרה של התפילה להרגיש חזק מאוד את קרבת ד' אלינו. מתוך כך אנחנו משבחים, מודים ומבקשים מד' את הבקשות של התפילה.