ריקנות נפשית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/16 01:03 כג בסיון התשעו

שאלה

היי כבוד הרב

ישלי שאלה שברצוני לשאול

אני כבר תקופה מרגיש ריקנות בלב כאילו שהיה לי משהו והוא התפספס וזה נשאר ככה , אני לא יודע מה לעשות אני שמח ומשדר שהכול טוב , אבל בחדרי חדרים אני חושב וחושב על משמעות החיים ושסוף העולם מגיע , ואני מפחד מיזה אני לא יודע מה ישלי באמת.

בבקשה אל תחשוב שאני משוגע או איזה "קוקו" שנפל עלייך כי באמת באמת אני רוצה תשובה אני רוצה להרגיש שלם.

תודה רבה כבוד הרב על הזמן שאתה טורח לענות לי המשך יום טוב?

תשובה

בס"ד
שלום רב

אתה לא 'קוקו', אתה בחור רציני ועמוק עם יכולת להקשיב היטב לעצמך. לא כל אדם קשוב לעולמות הפנימיים שלו כמוך, זה היתרון שלך ומשום כך גם הקושי שלך.
קשה לנו לעמוד מול רגשות שליליים שיש בתוכנו ולכן פועל בנו מנגנון הגנה שמסתיר או מכחיש את המטענים הללו. כך הם קיימים, משפיעים אבל לא מוכרים ולא מובנים.
רגשות כאלה מעוררים בנו פחדים או דכאונות או כעסים מבלי שאנחנו מסוגלים לעמוד על סיבתם באופן גלוי.

יכול להיות אדם שמקנא באחיו או באביו - אבל הוא מתבייש מאוד מכך ולכן הקנאה הזאת לא מתבררת לו בגלוי.
יכול להיות אדם שמרגיש שהוא 'לא שווה'. ההרגשה הזאת כל כך קשה שהוא לא מסוגל להרגיש אותה בגלוי.
יש מי שמרגיש אשם במשהו (אשמה לא מוצדקת) גם האשמה הזאת כל כך קשה שלא מעזים להציף אותה.
יש עוד הרבה מאוד אפשרויות.

היכולת להקשיב לעצמך ולמצוא מה מעיק עליך מבפנים מחייבת תהליך ארוך. צריך עזרה ממישהו מקצועי שיכול לכוון ולהדריך אותך בתהליך הזה.
רוב העולם פחות רגיש ולכן מצליח לחיות עם קשיים כאלה, להדחיק אותם בדרכים כאלה ואחרות. גם אתה תוכל לעשות זאת.

אבל אם אתה לא רוצה לפגוע ברגישות שלך והדברים חשובים לך, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג.