חגז ביום טוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/06/16 15:43 טו בסיון התשעו

שאלה

שלום

1. האם ניתן לסובב כפתור של חגז ביום טוב, כדי להקטין דקות, קורה לפעמים שבזמן בישול, מסובבת בטעות ליותר מידי דקות או שבאמת הבישול התבשל כבר ואני לא צריכה שהגז סתם יעבוד (כמובן לא מתכוונת לסגור לגמרי את הכפתור, שלא ייחשב שאני מכבה את הגז)

2. האם מותר להקטין או להגדיל אותה אש, כדי שהאוכל יתבשל וגם לא יישרף, כי ישנם מאכלים שאחרי אש גבוהה, אני צריכה להקטין אותה אש.

תודה

תשובה

שלום וברכה

א. הרעיון של חג"ז מבוסס על כך שלא יקצרו את זמן ההדלקה, גם לא בגרמא, אלא שיכוונו אותו מראש. יש שמתירים גם לקצר את זמן ההדלקה ולכבות בגרמא, אולם זו לא העמדה המקובלת, ולכן נכון להימנע מכך.
ב. בוודאי שהדבר מותר. זה חלק מהבישול.

כל טוב