מבשרת ציון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/16 21:53 כט באייר התשעו

שאלה

לרב, שאלה בנושא יום ירושלים.

למה הנביא אומר 'מבשרת ציון', בפסוק הרימי בכח קולך (גם שיר). לא הבנתי מי מבשרת, ציון עצמה או השכינה או מי? מה היא מבשרת זה ברור בהקשר, אבל מי המדברת?

בתודה רבה מראש! חגי.

תשובה

שלום

נשמתנו, כנסת ישראל, היא מבשרת ציון. דהיינו היא מודיעה את עניין ציון וירושלים, שהוא עניין עצמותה.

בעניין זה שמעתי מבני אהובי שיש לכוון הפסוק, שמבשרת הוא מלשון בשר, כפי שהגמ' בנדה לא. אומרת שהולד מקבל הבשר מאמו, כך כנס"י היא מבשרת ציון, דהיינו מלבישה עניין ציון בבשר וגידים עד ירושלים של מטה.

כל טוב