רבי מאיר ואחרים זה אותו איש?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/16 21:44 כט באייר התשעו

שאלה

לכבוד הרב

למדנו במסכת ברכות שיש מחלוקת בין רבי מאיר לאחרים, אבל חשבנו שאחרים זה תמיד רבי מאיר, כמו שכתוב במסגת הוריות.

כיצד ליישב את הדבר שרבי מאיר חולק על עצמו?

תודה

איתי

תשובה

שלום

עיין תוס' בסוטה יב ד"ה אחרים, שראו בקונטרס צרפת ששמועות שאמר ר"מ בשם אלישע בן אבויה קראו להן אחרים, וכשאמר דעתו שלו קראו לו ר"מ. ובזה מתיישב שר"מ לפעמים חלק על רבו, דהיינו שמועתו מאלישע בן אבויה, שהובאה כאחרים.
אך עיין שם שהתו'ס דוחים זאת, וסוברים שכשמופיע ר"מ זה טרם כינוי, וכשמופיע אחרים הוא אחר כינויו, וחזר בו מדבריו בצעירותו.

כל טוב