סליחות לתענית יחיד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/16 09:34 כט באייר התשעו

שאלה

כבוד הרב ברוך אפרתי שלום וברכה,

אני אורי ואני בן 13. לאחרונה נופלים עליי אסונות גדולים ואני החלטתי לעשות היום תענית יחיד, תוכל בבקשה לתת לי נוסח סליחות לתענית יחיד הדרכה מה אומרים ומה לא וגם דיני תענית יחיד?

מחכה לתשובתך.

תשובה

שלום

אשריך שאתה מבקש ד' בכל לב.
יש לקבל עליך שתתענה למחר, בתפילת מנחה של היום. אין לגלות לאחרים שאתה מתענה אלא אם אין ברירה. בתענית יחיד אומרים עננו בשומע תפילה כמו דין תענית רגילה.
תוכל לומר סליחות של יום כיפור לאחר התפילה, את החלקים שאתה יכול להתכוון בהם. העיקר הוא הווידוי וקבלה לעתיד, ואפשר לומר אותו לאחר אלהי נצור לפני עקירת הרגליים. הכל מצוי במחזור יו"כ, והיית לאיש אחר.

חזק ואמץ