שינוי שם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/16 00:17 כט באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב שמי עדי ושם אימי *-, תאריך לידה **- אני מעוניין להוסיף "אל" לשמי שיקראו לי עדיאל עם השם הנוכחי (עדי) עברתי לא מעט קשיים, זה מרגיש לי צעד נכון לקבל שם מהתנך ולהוסיף את שם השם לשמי.בנוסף השם עדיאל גם יותר לטעמי.

תודה רבה.

תשובה

שלום

מותר.
אם כי הרמב"ם כתב שהעיקר אינו שינוי השם אלא שינוי ההתנהגות והמידות הרעות והפיכתם לטובות. ולכן טוב לחכות עם שינוי השם, ולפני כן לעשות מהפך בחייך לכיוון אמוני יותר, ואם יש צורך אחר כך, גם שינוי השם בפועל.

כל טוב