לצאת עם גר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/06/16 20:57 כח באייר התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מחפשת שידוך, הכירו לי בחור שהוא גר צדק, התגייר גיור מלא. הוא לומד חסידות ואת הרב קוק, זה נראה שהוא באמת אוהב את השם ורוצה את השם.

אף על פי שהוא מוצא חן בעיניי יש לי מן תחושה משונה שזה אסור לצאת עם מישהו שהוא גר, כי אולי יש סיכוי שהגיור לא היה אמיתי מספיק ושאני אתחתן בסוף עם מישהו שהוא לא ממש יהודי. אני יודעת שלפי ההלכה גר הוא כישראל לכל דבריו. אף על פי כן, כישראל... זה ממש כמו ישראל מלידה? אין הבדל? אין עדיפות לצאת עם מישהו שהוא לא גר, אלא נולד יהודי?.

נ.ב זה נראה שהרבה אנשים נרתעים כשאני מספרת להם שהוא גר וזה מעמיק את החשש שלי.

אשמח לקבל תשובה מפורטת!.

תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין בעיה להתחתן עם גר,

משה רבנו התחתן עם גיורת,

יהושוע התחתן עם גיורת, בועז התחתן עם גיורת - רות, וממנה יצאה מלכות בית דוד,

אם יש אישור ברבנות שהוא גר אמיתי את לא צריכה לחשוש,

מה שאנשים נרתעים כששומעים שהוא גר, זו הזדמנות להתחיל לעבוד על כך שדעת החברה הסובבת לא תנהל לך את החיים ולא תעצב את ההחלטות שלך,

אם את שלימה עם זה את לא צריכה לחכות לאישור של הסביבה,

בברכה,

דני ארגמן