גיור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/06/16 23:40 כז באייר התשעו

שאלה

שלום הרב ,

לפי ההלכה אדם שנולד לאם יהודייה/ התגייר כהלכה, לא יוצא מהיהדות גם אם הוא חסר כל תודעה של חובה כלפי היהדות והשייכות לעם היהודי. אדם זה נחשב יהודי אפילו אם עבר על כל המצוות. אם כך, מה יגידו עלינו עמים אחרים? אדם שעושה חטאים ונוהג כנגד ההלכה יכול להוכיח את היותו יהודי והגויים שיראו אותו יסתכלו עליו בתור יהודי לכל דבר, איך אדם כזה יכול לשמש כ"אור לגויים"? לא יותר הגיוני שאדם שלא מחשיב את עצמו כיהודי או פועל בחייו כנגד היהדות, גם לא ייחשב יהודי על פי ההלכה? איך העם היהודי יכול להיות ה"אור לגויים" כשבתוכו אנשים פועלים הגד היהדות וגויים יכולים לראות כאור גם אותם? איך אפשר לתת לשאר העמים לחשוב על העם שלנו דעות שגויות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשונה מהעמים האחרים ומהדתות האחרות, אנחנו גם עם וגם דת.
השייכות לעם היא שייכות מלידה. אדם נולד לעם ומתוך כך משתייך לעמו, בדיוק כמו שאדם שנולד למשפחה משתייך למשפחתו. אחי הוא אחי גם אם הוא עבריין מועד ורשע מרושע (חו"ח) אנחנו אחים, יש לי ערבות ואחריות עליו.
אני לא יכול וגם לא רוצה לגרש את אחי - אפילו אם הוא עבריין. אני צריך לסייע לו להתקדם ולהשתקם לצדי, יחד אתי.
כמו שלא ניתן לגרש ממשפחה כך לא ניתן לגרש מעם. כל בן ישראל הוא אחינו ועלינו לקבל אותו וביחד לחזקו ברוח.
אכן צריך למצוא יהודים טובים וצדיקים שירבו אור בעם ויגרשו את החושך כדי שנהיה בעזרתם ובכוחם אור גדול לגויים.