כשרות כלים בספק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/16 17:12 כו באייר התשעו

שאלה

שלום,

מבקשת לדעת מה אפשר לעשות לגבי כלי שאני בספק:

1.בלנדר עם מוט ברזל-לא זוכרת מה עשיתי: אם הטבלתי מוט או הבאתי גויה ועשיתי איתה נוסח-"אני נותנת לך במתנה ואת נותנת לי בהשאלה".

2. יש לי מכונת פסטה ידנית שלא הטבלתי וגם אסור להטביל כי זה צריך רק שימוש ביבש אחרת מכונה נהרסת .

3.מכונת מיץ חשמלית שגם לא הטבלתי הרוב זה פלסטיק ומבפנים סכין חיתוך מברזל.

האם אוכל להביא שוב גויה אלי הביתה ולעשות נוסח לכלים האלו -מבקשת הדרכה , מה לעשות לגבי כל אחד מהכלים.

תשובה

שלום

א. מתנה לגוי והשאלה ממנו אינה מועילה, משום שברגע שהכלי היה ברשותך נתחייב טבילה.
ב. תפרקי כמה ברגים עד שהוא לא שמיש, ואז תחזירי וכך נקרא שם בניין הכלי עלייך ולא על הגוי שיצר אותו מלכתחילה
ג. תטבילי את מכונת המיץ אם אפשר. אם לא, תפרקי כדלעיל

כל טוב