ליישר את רצועות התפילין של ראש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/06/16 06:26 כו באייר התשעו

שאלה

****** אבי 03/06, שאלה 401 ******

שלום כבוד הרב,

יש הלכה שבזמן הנחת תפילין של יד וראש אסור שיהיה הפסק כלשהו כגון לשים את שרוול החולצה על התפילין, תחיבת הרצועות של תפילין של ראש לחגורה וכד'.

להלן שאלתי.

לאחר שאני שם תפילין של ראש, ולפני שאני ממשיך את סיום הנחת התפילין של יד על האצבעות, האם אני יכול ליישר את רצועות התפילין של ראש כדי שהכיוון של העור השחור יהיה כלפי חוץ, או שזה נחשב הפסק וצריך רק לאחר סיום הנחת התפילין לכוון את הרצועות?

תודה,

אבי

תשובה

שלום
הזהירות מהפסק היא עד לאחר שמהדק את רצועות הראש ואמר 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד'.
לכן אפשר לאחר מכן לסדר את הרצועות.