ספר מותר או אסור לקריאה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/06/16 18:36 כה באייר התשעו

שאלה

שלום,

ההורים שלי בהליכי גירושין...

אמא שלי הזמינה ספר- ליקוטי- "ניצחתי ואנצח", אז אני חושב שזה קשור...

רציתי לשאול על מה זה ואם מותר/מומלץ לה לקרוא מזה?

אנחנו חילונים (כלומר מסורתיים, אם אפשר להגדיר את זה ככה) והיא אמרה שמיום שבת היא מתחילה לקרוא את זה כל שבת...

אפשר לקוות שזה ילמד אותה דבר או שניים לגבי מעשים אסורים?

אני מאוד דואג לה לגבי לשון הרע ורכילות (היא כל היום מדברת דברי לשון הרע ורכילות) ומעשים לא טובים כמו גניבה והכפשה כנגד האבא בגדר הגירושין...

למרות שמצד שני היא מאוד רוחנית, אבל יצר הרע משפיע עליה כפליים.

תשובה

שלום
אני לא מספיק מכיר את הגישה שלהם, אבל מעיון קצר באתר שלהם, זה נראה שאין מאחוריהם תלמידי חכמים, ולא ברור בכלל שהם מחוייבים לתורה ומצוות. לכן כדאי מאוד להיזהר מזה. לא בטוח שמשם אפשר ללמוד על מצוות ועבירות.
צריך לדעת שאם בתוכחה לאדם אחר צריך להיזהר שלא לביישו או לפגוע בו, קל וחומר שצריך מאוד להיזהר בכבוד ההורים, גם אם יש בעיות במעשיהם. צריך למצוא את הדרך להעיר בצורה מאוד עדינה שלא תפגע בכבודם