איך עונים לטיעון כזה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/06/16 14:21 כה באייר התשעו

שאלה

שלום, אחד האפיקורסים שפגשתי ברשת העלה טיעון. אני מצטט:

למה יש ליענים כנפיים?

בשונה מבורא מתכנן, התהליך האבולוציוני העיוור הוא חסר אינטליגנציה, גם אם לפעמים ההישגים שלו כה מרשימים שקל לטעות ולראות בהם תכנון חכם. כשהוא נתקל בבעיה הוא בדכ ימצא את הפתרון הכי קרוב למצב הקיים, גם אם יתקבל משהו רחוק מאופטימלי ואף צולע. הוא ישתמש בכלים הקיימים, גם אם הם לא הכי מתאימים.

היכולת לעוף דורשת המון מהאורגניזם, שרירי ענק יעילים, משקל נמוך ביותר ביחס לגודל, גודל קטן ועוד אילוצים. היתרונות גדולים, אך גם החסרונות. מנקודת מבט זו קל להבין איך בהגיעם לנישות מסויימות בטבע, חלק ממיני העופות איבדו את היכולת לעוף. קל גם להבין למה הכנפיים עדיין שם - גם יש להן שימושים חלופיים וגם אין מתכנן שידע בדיוק אילו גנים להשתיק או להחליף.

סוף ציטוט.

אני מכיר את הטיעונים שיש לתורה כנגד האבולוציה. אבל איך אפשר לתרץ את העובדה שיש עופות שלא יכולים לעוף? כביכול טעות בבריאה...לכאורה משהו אקראי, לא תכליתי ומתוכנן.

תשובה

שלום

יתכן שזהו תהליך אבולוציוני, שהתרחש כאשר החיה התפתחה מחיה אחרת.
ד' ברא כל, יש מאין, בנקודה הראשונה.
אך יצר ועשה יש מיש, דהיינו הלביש הצורות ותיקן אותן באופנים שונים, ויתכן שע"י התפתחות ששם בחוק הטבע. ויתכן שלא, אלא שיש שימוש נסתר לאברים הללו שאינו ידוע לנו כפי מיעוט דעתנו.

עיין-
http://www.srugim.co.il/131650-גילוי-אדם-בן-10000-שנה-זה-לא-כפירה-בתורה

כל טוב