לימודים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/06/16 20:56 כד באייר התשעו

שאלה

שלום הרב אני בזמן האחרון לא מעט על המחשב ואני פחות משקיע בלימודים אני מאד רוצה להיות תלמיד חכם אבל יש משחק שאני פשוט מרגיש שאני לא יכול להפסיק לשחק בוא אם תוכל לתת לי עצה ממש יעזור

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל הגילים ובכל השנים יש דברים קרובים מתוקים שמושכים אותנו, מי שלא יודע לעמוד נגדם מזיק לעצמו. הוא לא יוכל להיות תלמיד חכם.
אתה צריך ללמוד איך לעצור את עצמך. זה לא אומר שאתה בכלל לא תשחק במשחק הזה אבל אתה תהיה מסוגל לשים גבול ולעמוד בו. עליך ללמוד איך לתכנן את הזמן כך שתמצא זמן גם למשחקים וגם לכל הדברים החשובים.
בתכנון הזמן קובעים מראש כמה זמן לשחק ומתי להפסיק את המשחק.
כדי לחזק את הכוח שיפסיק את המשחק עליך לקבוע משהו מעניין שאתה עושה מיד כשאתה מפסיק לשחק.
לדוגמה, אתה קובע לעצמך מראש לשחק במשחק במשך שעה. אתה אומר לעצמך "אני משחק משעה ארבע עד חמש".
אתה מכין מראש תכנית מעניינת או חשובה לשעה חמש: ללכת לחבר, לצאת לשחק בחוץ, לרכב על אפניים...
תשים לעצמך התראה בשעון לרבע לחמש - כדי להזכיר שנשאר לך עוד רבע שעה לשחק. בשעה חמש תעצור את המשחק ותעבור לדבר אחר.
כך בכל יום - אתה משחק זמן מוגבל מראש ומתרגל לעצור מתי שאתה מחליט מראש. כך תלמד את עצמך שאתה יכול לנהל את הזמן שלך: חלק מהזמן לדברים משעשעים וחלק אחר לדברים שחשובים לך באמת.
בהצלחה!