לשון הרע מוחק את הזכויות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/16 15:18 כד באייר התשעו

שאלה

שלום הרב, למדתי על לשון הרע והבנתי כמה הדבר חמור. רציתי לשאול מה אפשר לעשות בנוגע לכך כשאני שומעת די הרבה לשון הרע בבית שלי. אני באמת משתדלת לסתום את האוזניים או לברוח מהמקום שאני שומעת שמתחילים לדבר גנאי. אבל לפעמים זה לא בשליטתי ואני ממש מרגישה אנוסה- אני הולכת למטבח לאכול ופתאום שומעת דברים בניגוד לרצוני. האם זה נחשב כאילו אני זו שדיברתי או שיתפתי פעולה? ומה לעשות כשזה מתנגש עם כיבוד הורים? מותר לעצור את דבריי הוריי באמצע?

כי למדתי שכל פעם שמדברים או שומעים לשון הרע כל הזכויות עוברות למי שדיברו עליו וכך העבירות למי שדיבר ושמע.

תשובה

שלום

כשאת אנוסה, אין טענה כלפייך מן השמים.
יש להשתדל עד כמה שאפשר, ולומר להורים בענווה שאת משתדלת לשמור שלא לשמוע לשון הרע. בלי לטעון כלפיהם.

חיזקי ואימצי