ירקות עלים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/16 13:01 כד באייר התשעו

שאלה

שלום,

סליחה אם השאלה נראית טפשית.

אני מגדלת פטרוזיליה ונענע בעציצים נקובים עם צלחת מתחת במרפסת פתוחה.

אני מבינה שצריכה להפריש תרו"מ בלי ברכה.

השאלה- - אני מתכוונת לקטוף כל פעם מספר עלים בודדים של נענע לכוס תה אחת או שתים. איך לבצע טכנית? בכל פעם ששותים כוס תה להפריש עלה? ולומר את הטקסט רק בלי הברכה?

וכן לגבי הפטרוזיליה- מדי פעם לקטוף כמה גבעולים לסיר מרק. כנ"ל?

תשובה

שלום

בכל כמות יש להפריש. אם האדנית תחת גג, בלא ברכה. אם ללא גג, בברכה. על השתילים להיות רחוקים בעת זריעתם כ13 סמ'.

אפשר להפריש מראש על הגידול כולו, כנוסח שכתב הרב זצ"ל במשפט כהן-

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=22302