בין עוף לחלב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/16 10:20 כד באייר התשעו

שאלה

כב' הרב שלום רב,

האם ישנה הלכה מסוימת הקובעת כי אפשר לחכות בין עוף לחלב 7 דקות, פרוסת לחם וכוס מים ?

מצטערת על הבורות, פשט שמעתי על תפיסה נהוגה כזו, ורציתי לברר האם הדבר ייתכן.

על תשובתך בנושא, אודה.

בברכה.

תשובה

שלום

לדעת ר"ת אם מברכים ברכת המזון ביניהם, ורוחצים ידיים ופה, אזי מותר לאכול בשר ולאחריו חלב.
אך לא נהגו כשיטה זו אלא כהבנת הרמב"ם בסוגיה והכרעת הב"י. גם הרמ"א שפסק עקרונית כר"ת, כתב שראוי להחמיר.

חולה הצריך לרפואתו או אשה בהריון שמתאווה לחלב לאחר בשר, אפשר להקל להם כשיטת ר"ת.

כל טוב